Web Analytics Made Easy - Statcounter

زاهدان - ایرنا - چهار هزار دانش آموز افغانستانی در راستای سیاست های انسان دوستانه جمهوری اسلامی ایران و تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر فراهم شدن شرایط تحصیل برای همه افراد لازم التعلیم در مدارس سسیستان وبلوچستان مشغول تحصیل هستند.

به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان به عنوان یکی از استان های مرزی همواره پذیرای اتباع دیگر کشورها به ویژه کشورهای همسایه بوده که بیشتر این افراد در مناطق حاشیه شهرها سکونت دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دانش آموزان افغان همواره در سیستان و بلوچستان امکان تحصیل با ارائه مدارک لازم داشته و دارند و امسال نیز با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب حتی اتباع خارجی که به صورت غیرمجاز در این استان اقامت دارند از نعمت تحصیل و آموزش برخوردار شده اند.
اداره کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان با همکاری استانداری و سایر دستگاههای دست اندرکار در شهرهای مختلف این استان با آغوشی باز پذیرای کودکان اتباع خارجی در مدارس است.
برخی مدارس شهر زاهدان به ویژه در حاشیه این شهر برای پذیرش این کودکان آماده شده و اینک تعداد زیادی از آنان در کنار دانش آموزان ایرانی به تحصیل ادامه می دهند.
شادی و نشاط این کودکان در حیاط مدرسه نشان از علاقه آنان به تحصیل دارد بگونه ای که برخی از آنان در گفت وگو با خبرنگار ایرنا ورود به مدرسه را بزرگترین آرزوی خود عنوان کردند.
مریم تاجیک یکی از کودکان هشت ساله افغان که در حاشیه شهر زاهدان مشغول تحصیل است به خبرنگار ایرنا گفت: بسیار خوشحالم که سر کلاس درس نشسته ام این بزرگترین آرزوی من بود.
وی ادامه داد: همیشه وقتی کودکان را با کیف و فرم مدرسه می دیدم آرزو می کردم من هم مثل همه کودکان به مدرسه بروم که امسال به آرزوی خود رسیدم.
رحیم الدین حسینی دیگر دانش آموز افغانستانی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: با اینکه 10 سال سن دارم امکان تحصیل در کشور خود را نداشتم اما امروز با حمایت مسئولان ایران به صورت رایگان در مدارس زاهدان ادامه تحصیل می دهم.
وی ادامه داد: صبحانه گرم، فرم مدرسه و کتاب رایگان بخشی از خدمات دولت ایران به ما دانش آموزان افغان است که از آنان تشکر می کنم.
وی افزود: آرزو دارم پزشک بشوم تا بتوانم به مردم ستمدیده کشورم خدمت کنم زیرا مردم ما در شرایط بسیار بد بهداشتی بسر می برند.
وی تاکید کرد: در مدارس زاهدان ما دانش آموزان افغان هیچ احساس متفاوت بودن نسبت به سایر دانش آموزان این شهر نداریم.
بیشتر دانش آموزان افغان در حوزه زیر پوشش ناحیه یک آموزش و پرورش زاهدان حضور دارند به همین سبب گفت وگویی با مدیر این ناحیه انجام شد.
وی اظهار داشت: در سال تحصیلی جدید 2 هزار و 471 کودک فاقد شناسنامه و اتباع بیگانه در مدارس زیر پوشش این ناحیه نام نویسی کردند.
ملک سنجرانی افزود: از مجموع افراد نام نویسی شده این حوزه هزار و 580 نفر را فاقدین شناسنامه و 852 نفر را اتباع افغان تشکیل می دهند.
وی گفت: با توجه به تاکیدات رهبرمعظم انقلاب مبنی بر پذیرش اتباع بیگانه و تحصیل رایگان آنان، امسال شاهد حجم زیادی از مراجعه این افراد به مدارس حاشیه شهر زاهدان هستیم.
مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک زاهدان افزود: در این راستا علاوه بر 6 آموزشگاه غیرانتفاعی در حاشیه شهر زاهدان اتباع بیگانه در مدارس دولتی زاهدان نیز پذیرش شدند که این امر در برخی مدارس افزایش تراکم دانش آموزان در کلاس درس را به همراه داشت.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت این حوزه علاوه برسوق دادن خیران مدرسه ساز برای فعالیت در حاشیه شهرزاهدان، به منظور رفع مشکل کمبود فضا و امکانات آموزشی به کسانی که خواستار راه اندازی مدارس غیرانتفاعی هستند توصیه شده است که این مدارس را در حاشیه شهر راه اندازی کنند.
وی افزود: برای رفع کمبودهای آموزشی در حاشیه شهر زاهدان به موسسان مدارس غیر انتفاعی این محدوده امکانات آموزشی و کتاب رایگان ارائه می شود تا افراد بیشتر راغب به این امر شوند.
مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک زاهدان گفت: دانش آموزان افغان که درمدارس حاشیه این شهر تحصیل می کنند به همراه کودکان بازمانده از تحصیل استان با کمک خیران از صبحانه گرم، نوشت افزار، فرم مدارس و تغذیه بهره مند می شوند.
سنجرانی تاکید کرد: تمام تلاش آموزش و پرورش این استان و شهرستان ایجاد یک انقلاب جدید در جذب بازماندگان تحصیل و اتباع بیگانه با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب است.
وی تعداد مدارس ناحیه یک زاهدان را 86 مدرسه ابتدایی، 41 مدرسه دوره اول متوسطه و 29 مدرسه دوره دوم متوسطه اعلام کرد و گفت: هم اینک افزون بر 70 هزاردانش آموز در مدارس این ناحیه مشغول تحصیل هستند.
مسئول دبیرخانه کمیسیون فاقدان شناسنامه و مشکوک التابعین شورای تامین سیستان و بلوچستان گفت: چهار هزار و 307 واجب التعلیم تبعه خارجی امسال در مدارس استان نام نویسی کردند.
میثم برازنده اظهار داشت: این افراد با دریافت معرفی نامه از اداره کل اتباع خارجی سیستان و بلوچستان و ارائه به آموزش و پرورش استان اجازه تحصیل پیدا کردند.
وی افزود: هزار و 847 نفر از این واجب التعلیمان در زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان سکونت دارند.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه هیات دولت با هدف توسعه عدالت آموزشی و پیشگیری از افزایش آسیب های اجتماعی با صدور کارت حمایت تحصیلی برای افراد لازم التحصیل فاقد مدارک هویتی ایرانی و خارجی موافقت کرده است، همه واجب التعلیمان تبعه خارجی در سیستان و بلوچستان سر کلاس های درس حاضر شدند.
مسئول دبیرخانه کمیسیون فاقدان شناسنامه و مشکوک التابعین شورای تامین سیستان و بلوچستان گفت: با صدور این کارت امکان نام نویسی و تحصیل این افراد در مدارس تمام دوره های تحصیلی داخل کشور فراهم شده است.
برازنده اظهار داشت: در قالب اجرای این مصوبه، پس از بررسی های لازم برای تمام اشخاص فاقد مدارک هویتی واجب التعلیم ایرانی و تبعه خارجی در سنین بین 6 تا 18 سال تمام کارت حمایت تحصیلی صادر شده است.
وی افزود: با توجه به نبود جمع بندی کامل از تمام شهرستان های سیستان و بلوچستان فعلا امکان ارائه آمار کلی استان در زمینه تحصیل واجب التعلیمان ایرانی فاقد شناسنامه وجود ندارد.
وی گفت: از سال 92 تا کنون حدود هشت هزار و 305 پرونده فاقدان شناسنامه در سیستان و بلوچستان مورد رسیدگی قرار گرفت و برای بیش از 25 هزار نفر شناسنامه صادر شده است.
مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان گفت: همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید 16 هزار دانش آموز فاقد شناسنامه در مدارس این استان نام نویسی کردند که افزون بر چهار هزار نفر آنان را تبعه کشور افغانستان تشکیل می دهند.
علیرضا نخعی اظهار داشت: این تعداد از اتباع کشور افغانستان در مدارس شهرستان های زاهدان، چابهار و ایرانشهر مشغول تحصیل هستند.
وی ادامه داد: آمار دانش آموزان فاقد شناسنامه سیستان و بلوچستان امسال با 16 هزار نفر نسبت به 9 هزار نفر پارسال رشد قابل توجهی داشته است.
وی بیان کرد: همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید بیش از700 هزار دانش آموز سیستان و بلوچستان در 6 هزار و 800 مدرسه مشغول تحصیل شدند.
مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان گفت: این استان به دلیل شرایط خاص و عنایت دولت تنها استانی در کشور است که دانش آموزان آن هنوز از کتاب رایگان بهره مند می شوند.
نخعی اظهار داشت: هم اینک پوشش تحصیلی اداره کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان در تمامی مقاطع به حدود 88درصد رسیده و این روند رشد همچنان با جذب بازماندگان از تحصیل در حال افزایش است.
وی با اشاره به اهمیت مهارت آموزی در مدارس سیستان و بلوچستان گفت: توسعه مدارس خلاق و کار آفرین به عنوان شعار امسال اداره کل آموزش و پرورش این استان در نظر گرفته شده است.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان با گستره 187 هزار و 502 کیلومترمربع (معادل 5/11 درصد مساحت کشور) و بیش از 2 میلیون و 775 هزار نفر جمعیت پهناورترین استان کشور محسوب می شود و با 2 کشور افغانستان و پاکستان افزون بر 1100 کیلومتر مرز زمینی و در دریای عمان افزون بر 310 کیلومتر مرز دریایی دارد.
7316**6081 خبرنگار: عصمت جهانی ** انتشار دهنده: حیدر سرایانی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۶۳۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کماکان سیستان و بلوچستان نیازمند توجه ویژه خیرین است

 حسن بروشکی در همایش استانی خیرین مدرسه یار سیستان و بلوچستان، ضمن قدردانی از اندیشه و نگاه بلند و عمیق خیرین گران‌قدر بیان کرد: فرزندان معصوم سیستان و بلوچستان هنوز هم در هر دو حوزه مدرسه‌سازی و مدرسه یاری منتظر سخاوت و لطف انسان‌هایی نیک‌اندیش هستند تا با حضور تأثیرگذارشان بارقه‌ای از امید و همدلی در بین دانش‌آموزان استمرار یابد.

وی ادامه: در مسیر مدرسه یاری موضوع نگهداشت و ماندگاری نیروی انسانی در مناطق مختلف استان بسیار حائز اهمیت است و در برخی موارد یک دغدغه خواهد بود؛ به همین دلیل تأمین فضای اسکان آنان یک ضرورت است.

 مدیرکل آموزش‌وپرورش استان تصریح کرد: اصرار و اعتقاد ما بر این است که موضوع جذب نیرو در آزمون‌های استخدامی در سیستان و بلوچستان با اولویت بومی پذیری باشد تا شاهد ماندگاری و رفع کمبود دیرینه نیروی انسانی باشیم.

وی افزود: از مولفه‌های مهم تأثیرگذار در پوشش حداکثری تحصیلی دانش‌آموزان، توسعه طرح روستا مرکزی و مدارس شبانه‌روزی است.

بروشکی اذعان کرد: بسیاری از چالش‌ها و مشکلات آموزش‌وپرورش استان متأثر از رشد جمعیت دانش‌آموزی است که به طور میانگین سالانه بین ۳۵ تا ۴۰ هزار نفر افزایش می‌یابد و هم نیاز به فضا و تجهیزات و هم نیروی انسانی را تشدید می‌کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: فرزندان معصوم سیستان و بلوچستان هنوز هم در هر دو حوزه مدرسه‌سازی و مدرسه یاری منتظر سخاوت و لطف انسان‌هایی نیک‌اندیش هستند تا با حضور تأثیرگذارشان بارقه‌ای از امید و همدلی در بین دانش‌آموزان استمرار یابد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • اجرای نمادین مناسک حج تمتع در سیستان و بلوچستان
  • خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد
  • آیا دختران ازدواج کرده می توانند در مدارس روزانه هم تحصیل کنند؟
  • بازگشت به تحصیل ۶۰ هزار تارک تحصیل در کشور
  • درخواست تلخ و گریه‌آور کودکان سیل زده سیستان بلوچستان | فیلم
  • بررسی علت بازماندگی از تحصیل ۲۰ گویه در خوزستان
  • کیفیت بخشی مدارس مهم‌تر از توسعه کمی آن‌ است
  • بازدید مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران از طرح های اقتصادی ایثارگران در سیستان
  • بازدید استاندار از اراضی ده هکتاری واقع در پهنه شمالی شهر زاهدان (شهرک شهریار)
  • کماکان سیستان و بلوچستان نیازمند توجه ویژه خیرین است